• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Два турецькі військово-транспортні літаки повернулися з Борисполя до Туреччини – Reuters

    Опубликовано: 2022-12-22 16:00:37

    Два турецькі військово-транспортні літаки, які не могли вилетіти з України з лютого, безпечно повернулися до Туреччини. Про це з посиланням на дані міноборони Туреччини повідомляє Reuters.

    Літаки вилетіли з України вдень 20 грудня і вже прибули до аеропорту Кайсері в Туреччині, йдеться у заяві Міністерства оборони.

    Два військово-транспортні Airbus A400M турецьких ВПС прибули до аеропорту Бориспіль невдовзі після опівночі 24 лютого, коли Росія почала вторгнення в Україну.

    За повідомленням Міноборони Туреччини, вони доставляли гуманітарну допомогу і мали евакуювати турецьких громадян, але застрягли в аеропорту після того, як повітряний простір України було закрито через початок бойових дій.

    У вересні авіаційні медіа повідомляли, що президенти Туреччини та України обговорювали можливість безпечного повернення цих літаків до Туреччини.

    ВПС Туреччини має у своєму розпорядженні 10 військово-транспортних літаків цього типу.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.