• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія передасть Ірану «передові військові компоненти» в обмін на дрони-камікадзе, - Міноборони Великобританії

    Опубликовано: 2022-12-22 16:30:04

    Між Росією та Іраном тривають переговори щодо обміну зброєю. Москва пропонує Тегерану сучасні військові компоненти в обмін на сотні безпілотників.

    Про це у вівторок, 20 грудня, повідомив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, посилаючись на британську розвідку, передає Reuters.

    "Іран став одним із головних військових спонсорів Росії. В обмін на постачання понад 300 безпілотних літальних апаратів-камікадзе Росія тепер має намір надати Ірану передові військові компоненти, підриваючи безпеку як Близького Сходу, так і всього світу — ми повинні викрити цю угоду. Фактично, я це зробив щойно", — сказав Уоллес під час виступу у парламенті.

    Він не уточнив, яку саме зброю Москва планує передати іранським колегам.

    Нагадаємо, що Москва та Тегеран таємно вели переговори щодо виробництва безпілотників. Врешті-решт, країни домовилися про виготовлення БПЛА на території Росії.

    В Ірані визнали, що постачали дрони РФ. Однак, це нібито було ще до початку повномасштабного вторгнення та у невеликих кількостях. Але деталі іранських безпілотників було виготовлено після 24 лютого.

    У понеділок, 19 грудня, Росія атакувала Україну десятками Shahed 136, вразивши критичну інфраструктуру в Києві та області.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.