• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЦРУ: Китай занепокоєний невдачею російського вторгнення в Україну, бо це впливає на його плани щодо Тайваню

    Опубликовано: 2022-12-19 17:00:29

    Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що російський напад на Україну, і особливо провал його початкового плану, викликали занепокоєння у лідера КНР Сі Цзіньпіна.

    Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

    Цитата

    “Я не думаю, що хтось ще з іноземних лідерів приділяв таку пильну увагу цій війні та поганим військовим результатам Росії, ніж Сі Цзіньпін, коли він думає про власні амбіції на Тайвані та в інших країнах”, — сказав Бернс у програмі американського громадського телебачення PBS.

    Деталі

    Як сказав Бернс, “було цікаво спостерігати за реакцією китайського керівництва на війну в Україні”, бо за кілька тижнів до початку вторгнення в Україну, президент Росії володимир путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрілися на зимових Олімпійських іграх у Пекіні та проголосили “безмежну дружбу”.

    Але межі цього партнерства проявилися вже за кілька тижнів — Пекін не постачає зброю до Росії для використання на війні в Україні, сказав Бернс.

    “Виявляється, що це партнерство насправді має певні межі, принаймні з точки зору небажання президента Сі надавати путіну військову допомогу, про яку він просив під час війни в Україні. Тому я ні на мить не став би недооцінювати прихильність китайського та російського керівництва цьому партнерству”, — сказав Бернс.

    Нагадаємо

    Як повідомляють рос ЗМІ, російський президент володимир путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін проведуть переговори, щоб обговорити події 2022 року наприкінці грудня.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.