• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія схвалила найбільше з часів Другої світової нарощування військової міці на тлі побоювань Китаю

    Опубликовано: 2022-12-19 16:30:51

    Японія в п'ятницю, 16 грудня, схвалила найбільше з часів Другої світової війни нарощування військової міці, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    П'ятирічний план, який подвоїть бюджет Японії приблизно до 2% ВВП, зробить її країною з третіми за величиною військовими видатками у світі після США та Китаю, виходячи з поточних бюджетів.

    План на 320 мільярдів доларів підготує пацифістську країну на випадок тривалого конфлікту. І включає покупку ракет, здатних завдати удару по Китаю. Оскільки уряд країни побоюється, що вторгнення росії в Україну спонукає Пекін атакувати Тайвань і загрожувати сусіднім японським островам.

    Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда сказав, що Японія перебуває у "поворотному моменті історії".

    "Ми відчуваємо швидке погіршення обстановки в плані безпеки навколо нашої країни. У країнах та регіоні, що оточують нашу країну, посилення ядерного та ракетного потенціалів, швидке нарощування військової міці та спроби в односторонньому порядку змінити статус-кво за допомогою сили стають дедалі більше помітними", - сказав Кісіда.

    Токіо також побоюється, що напад Китаю може поставити під загрозу морські шляхи, якими поставляється близькосхідна нафта. А також зірвати постачання новітніх напівпровідників.

    Згідно з заявою посольства Китаю в Японії, Китай звинуватив Японію в неправдивих заявах щодо його військової діяльності в межах нової стратегії безпеки.

    Нагадаємо

    Японія розглядає можливість придбання США крилатих ракет Tomahawk.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.