• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косово офіційно подало заявку на вступ до ЄС

    Опубликовано: 2022-12-16 12:20:52

    14 грудня, в день заснування своєї армії, Косово офіційно подало заявку на членство в Європейському Союзі. Про це повідомили в пресслужбі президента Косово Вйоса Османі.

    "Обидві події спрямовані на реалізацію нашого євроатлантичного бачення. Сьогодні ми разом, щоб зробити нашу країну на крок ближче до ЄС … Для Косова та його громадян ніколи не було іншої альтернативи", — зазначила Османі.

    Вона підкреслила, що влада Косово буде діяти, щоб "мрії стали реальністю, а амбіції стали відчутними, коли робота буде зроблена".

    Процес вступу до ЄС може зайняти у Косово роки для запуску економічних і судових реформ. При цьому саме для цієї країни набуття членства буде ще складнішим, ніж для інших потенційних кандидатів. Справа в тому, що п'ять членів ЄС — Кіпр, Греція, Румунія, Словаччина та Іспанія — досі не визнають незалежність Косова.

    Нагадаємо, що Косово продовжує жити в стані конфлікту з Сербією, який після багатьох років примирення знову був на межі загострення влітку.

    У серпні сторони досягли компромісу у питанні посвідчень, але лідери двох країн продовжують висувати одне одному претензії. В грудні президент Сербії Александар Вучич знову заявив про загостренням ситуації в Косово.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.