• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Індії натякають Путіну, що досить воювати: Наша епоха не має бути епохою воєн

    Опубликовано: 2022-12-02 15:00:05

    30 листопада Індія розпочала головування в G20, і глава уряду країни Нарендра Моді написав у колонці для The Telegraph, що "наша епоха не має бути епохою воєн – справді, так не має бути!"

    Він запевнив, що в "індійський" період лідерства у Великій двадцятці "ми заохочуватимемо чесну розмову між наймогутнішими країнами — про зниження ризиків, пов'язаних зі зброєю масового знищення, та зміцнення глобальної безпеки".

    Моді пише, що "протягом усієї історії людство жило в нужді: ми билися за обмежені ресурси, тому що виживання залежало від відмови в них іншим, і протистояння та конкуренція (між ідеями, ідеологіями та ідентичностями) стали нормою".

    Індійський лідер нарікає, що "ми залишаємось у пастці того ж мислення з нульовою сумою навіть сьогодні".

    "Ми бачимо це, коли країни борються за територію або ресурси. Ми бачимо це, коли постачання товарів першої необхідності перетворюється на зброю. Ми бачимо це, коли вакцини накопичуються небагатьма, тоді як мільярди залишаються вразливими", – написав він приклади.

    Моді підкреслив, що за головування Індії в G20 просуватиметься "загальне почуття єдності", оскільки зараз "у нас є засоби, щоб виробляти достатньо і задовольнити основні потреби всіх людей у світі".

    Крім цього, написав він, "ми будемо прагнути деполітизувати глобальні постачання харчів, добрив та медичних товарів, щоб геополітична напруженість не призвела до гуманітарних криз".

    Прем'єр Індії наголосив на тому, що найбільші виклики сучасності – зміна клімату, тероризм та пандемія – "можна вирішити, не борючись один з одним, а діючи спільно".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.