• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців

    Опубликовано: 2022-12-02 09:15:59

    Німецький Бундестаг 30 листопада проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

    Про це повідомляє пресслужба Бундестагу.

    Резолюцію про визнання Голодомору геноцидом підтримали чотири найбільші фракції Бундестагу. Проти були тільки фракція Лівих і фракція "Альтернатива для Німеччини".

    "Від голоду та репресій постраждала вся Україна. З сьогоднішньої точки зору, історико-політична класифікація як геноцид очевидна. Німецький Бундестаг поділяє таку класифікацію. Голодомор є злочином проти людства", - йдеться у резолюції.

    Документ наголошує, що примусовий голод був спрямований на "політичне придушення української національної свідомості, а масові смерті від голоду  є відповідальністю політичного керівництва Радянського Союзу на чолі з Йосипом Сталіним.

    Президент України Володимир Зеленський у Твіттері подякував депутатам Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина за історичне рішення щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

    "Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом. Дякую за це історичне рішення депутатам Бундестагу. Правда завжди перемагає", – зазначив Зеленський.

    Подякував за це рішення депутатам Бундестагу також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак

    "Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Дякую Бундестагу – це історична справедливість, яку визнає світ. Націю, яка є відповідальною за злочин, ми теж знаємо", – підкреслив він.

    Міністр закородонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що над цим рішенням працювало багато людей на всіх рівнях: від президента до дипломатів, експертів і громадськості.

    "Визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу — це не просто історичне рішення. Це подія, про яку нам багато років казали: ніколи цього не буде. Просто тому, що не буде. Але принцип зовнішньої політики президента Зеленського полягає в тому, що немає нічого неможливого", - зазначив очільник МЗС.

    Нагадаємо, що резолюцію про геноцид українського народу під час Голодомору прийняла Палата депутатів парламенту Чехії.

    Також Федеральний сенат Бразилії схвалив законопроект про визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років, який був організований радянським режимом, геноцидом.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.