• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сотні мумій та піраміду невідомої цариці розкопали біля гробниці Тутанхала

    Опубликовано: 2022-11-22 16:30:29

    Поруч із гробницею давньоєгипетського фараона Тутанхамона археологи розкопали піраміду невідомої цариці та знайшли сотні мумій.

    Про це повідомляє УНН з посиланням на Live Science.

    Деталі

    Протягом останніх двох років археологи працювали в Саккарі, археологічному місці в Гізі, приблизно за 32 кілометри на південь від Каїра. Нещодавно вони виявили скарбницю трун і мумій, які, можливо, належали деяким із найближчих генералів і радників короля Тутанхафа під час його правління (1333 р. до н. е. до його смерті в 1323 р. до н. е.).

    Археологи також звернули увагу на розташовану неподалік піраміду, яка належала Теті, першому царю Шостої династії Єгипту.

    Цитата

    Похований у цих шахтах археологи знайшли «величезний вапняковий саркофаг» разом із «300 прекрасними трунами періоду Нового царства», – сказав учений Хавасс.

    Якщо виявлення трун не було досить вражаючим, то коли дослідники підняли кришки трун, вони були здивовані, виявивши мумії в хорошому стані, навіть після багатьох століть.

    «Це показує, що муміфікація досягла свого піку в Новому Королівстві. Деякі труни мають дві кришки, а найдивовижніша труна має маску жінки, повністю виготовлену з чистого золота», — сказав Хавасс.

    Крім того, дослідники знайшли піраміду на честь королеви, особа якої раніше була невідома.

    «Відтоді ми виявили, що її звали Нейт, і вона ніколи раніше не була відома в історичних записах», — сказав Хавасс. «Дивно буквально переписати те, що ми знаємо про історію, додавши нову королеву до наших записів».

    Добірка трун і предметів старовини, знайдених на місці розкопок, буде виставлена ​​у Великому єгипетському музеї в Гізі, відкриття якого планується наступного року.

    Нагадаємо

    Єгипет представив у вересні саркофаг, якому понад 3200 років, знайдений в археологічних розкопках Саккара на південь від Каїра.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.