• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща підвищує боєготовність війська

    Опубликовано: 2022-11-17 10:00:55

    Польська влада вирішила підвищити боєготовність деяких військових частин після влучання ракети по території Польщі та вивчає наявність підстав для запуску процедур, передбачених статтею 4 договору НАТО.

    Про це повідомила канцелярія президента Польщі Анджея Дуди.

    “Північноатлантичний альянс перебуває у режимі готовності. Ми підвищили рівень готовності Збройних сил Польщі, в тому числі протиповітряної оборони. Наші літаки підтримуватимуть літаки союзників”, - заявили у канцелярії із посиланням на слова президента Польщі.

    У відомстві додали, що Польща “діє спокійно та зважено”.

    Як повідомляє Reuters, у середу, 16 листопада, НАТО на прохання Польщі проведе засідання на підставі 4 статті Альянсу.

    В статті 4-й НАТО йдеться про те, що "сторони консультуються одна з одною кожного разу, коли, на думку будь-якої зі сторін, територіальна цілісність, політична незалежність або безпека будь-якої зі сторін перебувають під загрозою". Стаття не передбачає військової участі інших країн НАТО.

    Зазначимо, Міністерство закордонних справ Польщі офіційно заявило, що ракета, яка впала у прикордонному з Україною районі, була російського виробництва.

    Нагадаємо, 15 листопада, коли Росія завдавала ударів по містах та енергетичних об'єктах по всій Україні, з'явилася інформація, що у Люблінському воєводстві Польщі впала ракета та загинули люди. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

    За підсумками засідання комітету польського уряду було вирішено розглянути питання застосування статті 4 НАТО (Стаття 4 – скликання всіх членів альянсу для консультацій з питань безпеки).

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.