• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комікси – література, що захоплює

    Опубликовано: 2022-11-14 19:36:18

    Відомо, що інформація, отримана із зображень, на відміну від звичайних текстів, набагато легша для сприйняття та запам'ятовування. Саме тому таку широку популярність у нашій країні завойовують комікси українською, як серед дітей, так і серед дорослих.

    Комікс – що це таке

    Комікси – це вдалий синтез літератури та графічного мистецтва, який являє  собою окрему історію, що складається з картинок, збудованих у чіткій хронології. Найголовніший плюс цього жанру в його логічному та насиченому сюжеті та лаконічному стилі оповіді.

    Як правило, малюнки в тут супроводжуються текстовою "бульбашкою", якщо йдеться про слова або думки героя, і коментарями автора, розташованими окремо внизу картинки. Графічний стиль найчастіше використовується спрощений із чіткими кольорами та контурами.

    Основні жанри та види

    Власне, комікси не є окремим літературним жанром, це скоріш особлива форма подачі сюжету. Вважають, що в цьому стилі викладають лише пригодницькі розповіді про супергероїв, але це не зовсім так. Діапазон тут досить широкий і можна зустріти варіанти на будь-який смак. Це може бути:

    - літературна класика;

    - кумедна карикатура;

    - дитяча казка;

    - наукова фантастика;

    - вражаючий хорор;

    - захоплюючий детектив;

    - барвисте фентезі;

    - закручений трилер.

    Залежно від обсягу сюжету комікси бувають:

    - довгі – графічні романи;

    - короткі – стрипи.

    Поділяють комікси також залежно від країни походження їхньої традиції:

    - BD (від bande dessinée – мальована стрічка) – із Бельгії;

    - манга - з Японії;

    - фуметі – з Італії.

    Усі вони різняться між собою і не схожі на відомі американські графічні історії.

    Манга – японський стиль

    Особливе місце займає манга родом із Японії, стиль, який користується в Азії надзвичайною популярністю. Він відрізняється іншою структурою сценарію та унікальною графікою, в якій окремий акцент художник робить на непропорційно великих очах героїв.

    Найчастіше картинки тут чорно-білі, хоча окремі картинки можуть виділятися кольором. Тут діалоги менш важливі, основний сюжет автор передає з допомогою малюнків. На основі манги японці створили окремий стиль мультиплікації – аніме, що сьогодні має мільйони своїх шанувальників.

    У книжковому інтернет-магазині book-ye.com.ua користувачам запропоновано майже весь спектр коміксів українською – від відомих світів Marvel до сучасних історій про “привида Києва”.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.