Комікси – література, що захоплює

14 ноя, 19:36

Відомо, що інформація, отримана із зображень, на відміну від звичайних текстів, набагато легша для сприйняття та запам'ятовування. Саме тому таку широку популярність у нашій країні завойовують комікси українською, як серед дітей, так і серед дорослих.

Комікс – що це таке

Комікси – це вдалий синтез літератури та графічного мистецтва, який являє  собою окрему історію, що складається з картинок, збудованих у чіткій хронології. Найголовніший плюс цього жанру в його логічному та насиченому сюжеті та лаконічному стилі оповіді.

Як правило, малюнки в тут супроводжуються текстовою "бульбашкою", якщо йдеться про слова або думки героя, і коментарями автора, розташованими окремо внизу картинки. Графічний стиль найчастіше використовується спрощений із чіткими кольорами та контурами.

Основні жанри та види

Власне, комікси не є окремим літературним жанром, це скоріш особлива форма подачі сюжету. Вважають, що в цьому стилі викладають лише пригодницькі розповіді про супергероїв, але це не зовсім так. Діапазон тут досить широкий і можна зустріти варіанти на будь-який смак. Це може бути:

- літературна класика;

- кумедна карикатура;

- дитяча казка;

- наукова фантастика;

- вражаючий хорор;

- захоплюючий детектив;

- барвисте фентезі;

- закручений трилер.

Залежно від обсягу сюжету комікси бувають:

- довгі – графічні романи;

- короткі – стрипи.

Поділяють комікси також залежно від країни походження їхньої традиції:

- BD (від bande dessinée – мальована стрічка) – із Бельгії;

- манга - з Японії;

- фуметі – з Італії.

Усі вони різняться між собою і не схожі на відомі американські графічні історії.

Манга – японський стиль

Особливе місце займає манга родом із Японії, стиль, який користується в Азії надзвичайною популярністю. Він відрізняється іншою структурою сценарію та унікальною графікою, в якій окремий акцент художник робить на непропорційно великих очах героїв.

Найчастіше картинки тут чорно-білі, хоча окремі картинки можуть виділятися кольором. Тут діалоги менш важливі, основний сюжет автор передає з допомогою малюнків. На основі манги японці створили окремий стиль мультиплікації – аніме, що сьогодні має мільйони своїх шанувальників.

У книжковому інтернет-магазині book-ye.com.ua користувачам запропоновано майже весь спектр коміксів українською – від відомих світів Marvel до сучасних історій про “привида Києва”.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/537233.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua