• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наступний саміт НАТО пройде за 25 км від кордону Білорусі: анонс від Столтенберга

    Опубликовано: 2022-11-10 12:20:27

    Наступний саміт Північноатлантичного альянсу заплановано на 11-12 липня 2023 року у столиці Литви. Про це повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

    Він підкреслив, що союзники зіткнулися "з найскладнішим і непередбачуваним безпековим середовищем з часів холодної війни".

    "Зустріч у Вільнюсі надасть главам держав та урядів країн НАТО можливість узгодити подальші кроки щодо зміцнення нашого стримування й оборони та розглянути питання про значне збільшення витрат на оборону, а також продовжити нашу підтримку України", – зазначив Столтенберг.

    За словами генсека НАТО, "в епоху зростальної стратегічної конкуренції" трансатлантичний зв'язок між Європою та Північною Америкою в межах НАТО "як і раніше, має важливе значення для безпеки нашого мільярда громадян".

    Спеціально для східного флангу Альянсу він зазначив, що Литва є "життєво важливим союзником", і як країна, яка розміщує багатонаціональну бойову групу, вона "допомагає забезпечити сильне стримування і захист для всього Альянсу".

    Минулий саміт відбувся наприкінці червня 2022 року у Мадриді. Президент Зеленський у зверненні до саміту сказав, що політика відчинених дверей НАТО "не має нагадувати старі турнікети київського метро".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.