• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інфляція у Німеччині зросла до рекорду за останні 70 років

    Опубликовано: 2022-11-01 16:00:30

    Інфляція у Німеччині у жовтні різко прискорилася, досягнувши 10,4% у річному обчисленні. Про це йдеться в даних Федерального статистичного відомства ФРН, повідомляє Deutsche Welle.

    Зростання інфляції
    Таким чином, показник досяг пікового значення з грудня 1951 року, коли рівень інфляції становив 10,5%.

    Порівняно з попереднім місяцем зростання цін сповільнилося до 0,9%. У вересні інфляція у місячному обчисленні становила 1,9%.

    Найсильніше порівняно з жовтнем 2021 року подорожчали енергоносії — на 43%. Продовольча інфляція у річному обчисленні становила 20,3%. У сфері послуг ціни за рік збільшились на 4%.

    Тим часом більш ніж половина німецьких компаній мають намір підвищити ціни в найближчі місяці, з'ясував німецький Інститут економічних досліджень ifo в ході щомісячного опитування бізнесу.

    Однак у жовтні їхня частка знизилася до 51,5%, тоді як місяцем раніше становила 53,8%.

    При цьому економіка Німеччини з липня по вересень 2022 року зросла, незважаючи на вплив війни в Україні, енергетичну кризу та наслідки пандемії COVID-19.

    За даними офіційної статистики, ВВП ФРН збільшився на 0,3%, порівняно з другим кварталом поточного року.

    Нагадаємо
    Раніше «Мінфін» писав, що у вересні річна інфляція у єврозоні становила 9,9% у річному вимірі, за крок від того, аби вперше в історії стати двозначною — раніше Євростат очікував, що вереснева інфляція сягне 10%.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.