• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конгресмени відкликали листа Байдену про необхідність переговорів з РФ щодо України після скандалу, що виник

    Опубликовано: 2022-10-26 10:30:20

    Група депутатів-прогресистів від Демократичної партії у Палаті представників США відкликала свій лист, у якому закликали президента Джозефа Байдена до переговорів із Росією для завершення війни в Україні. Про це йдеться у заяві від імені лідера групи Праміли Джаяпал.

    "Лист був складений кілька місяців тому, але, на жаль, був опублікований співробітниками без перевірки. Як голова фракції я беру на себе відповідальність за це. Через несвоєчасність наше повідомлення деякі плутають із нещодавньою заявою лідера республіканців Маккарті, який загрожує припиненням допомоги Україні, якщо республіканці прийдуть до влади", - зазначила вона.

    За словами Джаяпал, близькість цих заяв створила "неприємну видимість" того, що демократи, які рішуче і одноголосно підтримали і голосували за кожен пакет військової, стратегічної та економічної допомоги українському народу, так чи інакше пов'язані з республіканцями, які, на її думку, прагнуть перекрити американську підтримку України.

    "Немає нічого більш далекого від правди. Будь-яка війна закінчується дипломатією, і ця закінчиться також - після перемоги України. Лист, надісланий вчора, хоч і повторює цей основний принцип, був об'єднаний з позицією Республіканської партії проти підтримки справедливого захисту українцями свого національного суверенітету. Таким чином, зараз цей лист вносить розсіяність, тому ми і відкликаємо його", - заявила конгресвумен.

    Нагадаємо, що за даними видання Politico, публікація листа, а також його остаточний зміст, насправді не були погоджені з депутатами, які його підписували ще влітку.

    Зазначимо, що Україна зараз виступає категорично проти дипломатичного шляху завершення війни, у тому числі за участю інших країн, оскільки це, ймовірно, вимагатиме відмови від частини її територій на користь Росії.

    Нагадаємо також, що згідно з свіжим опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, лише 4% українців вважають за необхідне перехід до переговорів для якнайшвидшого припинення обстрілів України, навіть якщо доведеться йти на поступки їй, а ще 6% схиляються до такої думки.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.