• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Великобританія вимагатиме скликати лідерів НАТО через масований обстріл України

    Опубликовано: 2022-10-11 12:15:43

    Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс у вівторок звернеться до лідерів "Великої сімки" (G7) із закликом залишатися непохитними у своїй підтримці України і попросить провести термінову зустріч лідерів НАТО через російську масовану ракетну атаку по українським містам.

    Про це пише Reuters.

    Як очікується, Ліз Трасс виступить із цим закликом у вівторок на зустрічі лідерів держав G7, йдеться у заяві пресслужби британського уряду.

    "Величезна міжнародна підтримка боротьби України різко контрастує з ізоляцією Росії на міжнародній арені. Ніхто не хоче миру більше, ніж Україна. Зі свого боку ми не повинні ні на йоту послаблювати свою рішучість допомогти їм перемогти" — зазначила Трасс.

    Зазначається, що на зустрічі G7, у якій візьме участь президент України Володимир Зеленський, британська прем'єрка також звернеться до колег із пропозицією продовжувати санкційну політику щодо Росії.

    Крім того, Трасс попросить провести повноцінну зустріч лідерів країн-членів військового альянсу НАТО найближчими днями.

    "Переважна міжнародна підтримка боротьби України різко протиставляється ізоляції Росії на міжнародній арені", – зазначає Трасс.

    Нагадаємо, зранку 10 жовтня Росія вдарила ракетами, по Києву,Львову, Дніпру, Харкову,  Житомирській та Сумській областях. В містах, зокрема в столиці зафіксували кілька влучань ракет. В Житомирській області також росіяни завдали ракетного удару по енергетичній інфраструктурі. В містах, зокрема в столиці зафіксували кілька влучань ракет.

    Після чого президент України Володимир Зеленський домовся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про скликання термінового засідання "Великої сімки".

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.