• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Празі Алієв та Пашинян домовилися про місію ЄС вздовж вірмено-азербайджанського кордону

    Опубликовано: 2022-10-07 13:30:32

    Вірменія та Азербайджан досягли домовленості про роботу цивільної місії Євросоюзу вздовж їхнього державного кордону. Про це повідомляє пресслужба Євроради.

    Як зазначається, 6 жовтня у Празі зустрілися президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Франції Емманюель Макрон та президент Євроради Шарль Мішель.

    Вірменія та Азербайджан підтвердили свою прихильність до Статуту ООН та Алма-Атинської декларації 1991 року, відповідно до яких обидві сторони визнають територіальну цілісність та суверенітет одна одної.

    Алієв та Пашинян підтвердили, що це стане основою для роботи комісій із делімітації кордону і що наступне засідання прикордонних комісій відбудеться у Брюсселі до кінця жовтня.

    Вірменія домовилася про допомогу цивільній місії ЄС вздовж кордону з Азербайджаном.

    Азербайджан погодився співпрацювати з цією місією тією мірою, якою це її стосується.

    Місія ЄС розпочнеться у жовтні та триватиме максимум два місяці. Мета цієї місії – зміцнити довіру та за допомогою своїх звітів зробити внесок у роботу прикордонних комісій.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.