• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міста Німеччини зупиняють прийом біженців з України. Причина — немає місць

    Опубликовано: 2022-10-07 09:15:00

    Міста центральної Німеччини запроваджують мораторій на приїзд українських біженців через неможливість їх розмістити — місць не залишилося у готелях, таборах та навіть спортзалах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на mdr.de.

    Міста центральної Німеччини запроваджують мораторій на приїзд українських біженців через неможливість їх розмістити — місць не залишилося у готелях, таборах та навіть спортзалах.

    Чотири великих міста оголосили, що вони більше не прийматимуть біженців з України.

    Що відомо
    До Німеччини прибуло вже понад мільйон українців після початку війни. Біженці продовжують їхати, а місцева влада не може знайти варіанти, де їх розмістити.

    «Є проблеми, готельних номерів більше немає, а первинні приймальні частково закриті, тому у нас там вже напружена ситуація», — повідомив Герд Ландсберг, генеральний директор німецької асоціації міст і муніципалітетів.

    Компанія MDR AKTUELL провела опитування влади у семи найбільших містах центральної Німеччини. Результати показують, наскільки напружена ситуація.

    Кілька тижнів тому влада Дрездена оголосила, що припиняє прийом українських біженців. Міста Галле, Магдебург та Гера тепер також повідомляють, що більше можуть більше приймати біженців з України.

    Близькі до меж своїх можливостей міста Ерфурт і Хемніц. У міській адміністрації Ерфурта повідомили, що у шкільних спортзалах місць уже немає.

    Поки що тільки в Лейпцигу існуючого житла для біженців достатньо у 2022 році за умови, що не станеться нової хвилі.

    У деяких містах нині знову розчищають шкільні спортзали та беруть в оренду пансіонати, готелі та гуртожитки для розміщення біженців, як це було у 2015 році на початку міграційної кризи.

    Асоціація закликає федеральний уряд виділити регіонам кілька мільярдів євро для розміщення біженців цього і наступного року.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.