• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внаслідок зіткнення з астероїдом утворився хвіст із пилу завдовжки 10 000 км

    Опубликовано: 2022-10-05 13:45:46

    Телескоп Southern Astrophysical Research (SOAR) у Чилі відзняв "хвіст", що утворився з пилу й уламків після зіткнення космічного корабля DART з астероїдом Діморф, повідомляє Associated Press. Його довжина становить близько 10 000 км, слід можна порівняти із хвостом комети.

    Науковці вважають, що хвіст продовжить збільшуватися. Зрештою він має розтягнутися до моменту, коли потік пилу практично неможливо буде розпізнати серед звичайних частинок, що знаходяться у просторі Сонячної системи.

    За допомогою SOAR науковці також визначають наслідки зіткнення космічного апарату з астероїдом. Це кількість і швидкість матеріалу, викинутого з астероїда, а також зʼясування, які саме уламки були утворені – великі фрагменти чи дрібний пил. Дослідження допоможе зрозуміти, як космічний корабель може змінити орбіту астероїда, і потенційно покращити захист Землі від небезпечних небесних тіл.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.