• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія закликала своїх громадян виїхати з Росії та нагадала про путінську мобілізацію

    Опубликовано: 2022-10-04 16:00:56

    Міністерство закордонних справ Чехії закликало своїх громадян залишити Росію "у зв'язку з воєнним вторгненням РФ в Україну, що триває, і можливою загрозою погіршення безпеки в країні, особливо для громадян країн ЄС і НАТО". Заяву опубліковано на сайті відомства.

    МЗС Чехії закликало своїх громадян, які перебувають у РФ або проживають у країні тривалий час, зареєструватися в системі ДРОЗД.

    "Якщо ви вже перебуваєте в країні та вирішили залишитися, попри попередження, виявляйте крайню обережність під час свого перебування, стежте за перевіреними ЗМІ та підготуйте план екстреного виїзду", – йдеться у повідомленні.

    МЗС Чехії застерігає своїх громадян, у яких також є паспорти РФ, про те, що у зв'язку з мобілізацією вони сприйматимуться російською владою в першу чергу як громадяни РФ, і посольство Чехії в Москві не зможе надати їм адекватний і повноцінний консульський захист.

    Відомство закликало громадян Чехії уникати мітингів та демонстрацій і наголосило, що зараз у РФ можна частіше зустріти поліцейські патрулі, тому важливо завжди мати при собі документи.

    Також через "натягнуті" відносини між РФ і країнами ЄС і НАТО чеське відомство попереджає про можливі обмеження в роботі посольств Чехії в Росії.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.