• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Латвія заморозила російські активи на 80 млн євро з початку війни

    Опубликовано: 2022-09-15 15:00:18

    Уряд Латвії заморозив російських активів на суму близько 80 млн євро у фінансовому секторі, які потрапили під санкції у відповідь на вторгнення РФ в Україну. Про це повідомила голова Комісії ринків фінансів та капіталу Санта Пургайле в інтерв'ю місцевого телеканалу, передає Delfi.

    "Можна сказати, що 80 мільйонів євро, – це те, на чому фінансовий сектор закріпився. Особливих змін у цих цифрах за кілька місяців не відбулося", – заявила вона.

    За її інформацією, з початку війни у фінансовому секторі Латвії виявили активи шести підсанкційних росіян та 35 юридичних осіб.

    Водночас, Пургайле не очікує, що сума заморожених активів підсанкційних росіян суттєво зміняться, якщо західні санкції не буде розширено.

    Голова Комісії з фінансів Латвії додала, що зараз банки дуже активно аналізують дані, щоби визначити, чи не обходяться санкції росіяни через залучення інших країн-посередників.

    "Ми спостерігаємо, що збільшився відтік грошей до таких країн, як Казахстан, Узбекистан, Туреччина. Тому ми дуже ретельно аналізуємо дані, просимо роз'яснень та робимо висновки", – уточнила вона.

    Пургайле також наголосила, що в Латвії є хороше розуміння та здатність аналізувати грошові потоки та робити висновки.

    "Я думаю, ми можемо бути цілком впевнені, що якщо хтось намагатиметься обійти ці санкції, рано чи пізно його буде знайдено", – сказала Пургайле.

    Наталія Фреїк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.