• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС підтримає скорочення фінансування Угорщини — Bloomberg

    Опубликовано: 2022-09-15 09:45:21

    Виконавчий орган Європейського союзу планує рекомендувати скоротити фінансування адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана через побоювання широкомасштабного хабарництва в Угорщині. Про це пише Bloomberg із посиланням на високопосадовців ЄС.

    Виконавчий орган Європейського союзу планує рекомендувати скоротити фінансування адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана через побоювання широкомасштабного хабарництва в Угорщині.

    Що відомо
    Європейська комісія планує формалізувати свою оцінку в неділю, заявили офіційні особи, які попросили не називати їхніх імен, оскільки позицію офіційно не затверджено. Потім уряди ЄС ухвалять остаточне рішення протягом трьох місяців, і для набуття пропозиції виконавчої влади потрібна буде кваліфікована більшість держав-членів.

    Що відбувається з економікою Угорщини
    Форинт впав на цілих 1,1% по відношенню до євро. Інвестори посилаються на невизначені перспективи фондів ЄС як фактор непропорційного розпродажу угорських активів цього року.

    Угорщина стала першою країною, яка розслідувалася відповідно до нових правил, які дозволяють ЄС карати членів, які підривають його фінансові інтереси. Комісія витратила місяці на розслідування ерозії верховенства закону за десятилітнє перебування Орбана при владі.

    Кабінет Орбана, який втратив доступ до фінансування блоку в очікуванні на результати розслідування, сподівається отримати понад 40 мільярдів євро ($40 мільярдів) у вигляді фінансування ЄС до 2027 року. Нещодавно він запропонував створити агентство з боротьби з хабарництвом та внести поправки до низки законів, зокрема про державні закупівлі, щоб розвіяти побоювання виконавчої влади ЄС.

    За словами одного з чиновників, комісія планує запропонувати лідерам ЄС дати Орбану час, щоб він виконав свої обіцянки приборкати корупцію.

    У Угорщини буде один місяць, щоб діяти відповідно до рекомендацій виконавчої влади ЄС, але цей термін може бути продовжений максимум до трьох місяців.

    Передісторія
    Нагадаємо, Єврокомісія офіційно запустила дисциплінарну процедуру щодо Угорщини, яка скоротить фінансування цієї країни за підрив стандартів верховенства права у блоці. Про початок процедури 27 квітня повідомила єврокомісар із питань юстиції Віра Йоурова.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.