• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз закликав Баку та Єреван до деескалації конфлікту

    Опубликовано: 2022-09-14 16:30:10

    Вірменія та Азербайджан мають припинити бойові дії та повернутися за стіл переговорів, заявив Жозеп Боррель. До регіону прямує спецпредставник ЄС Тойво Клаар. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

    Деталі

    Євросоюз закликав Вірменію та Азербайджан припинити бойові дії, до тогож він готовий виступити посередником у переговорах та спрямовати на Південний Кавказ спецпредставника Тойво Клаара.

    Цитата

    "В останні години вздовж вірменсько-азербайджанського кордону сталися серйозні бої, внаслідок яких загинули люди. Вкрай важливо припинити бойові дії та повернутися за стіл переговорів", - заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

    Тим часом у США побоюються, що Росія якимось чином намагатиметься "розпалити вогонь" у регіоні, намагаючись відвернути увагу від України, заявив американський держсекретар Ентоні Блінкен.

    Доповнення

    Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією триває ще з 1990-х років. Попередній серйозний епізод вдалося погасити восени 2020 року, коли в Карабах ввели російських миротворців. Проте конфлікт поновився у березні 2022 року, вже після російського вторгнення в Україну.

    17 липня 2022 року президент Азербайджану звинуватив росію та Вірменію у порушенні угоди щодо Нагірного Карабаху. За його словами, міноборони росії не виконало своєї обіцянки забезпечити виведення вірменських військових із Нагірного Карабаху до червня 2022 року.

    12 вересня почалася чергова фаза загострення конфлікту.

    Нагадаємо

    Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що внаслідок поновлення бойових дій на кордоні з Азербайджаном загинуло майже 50 вірменських військовослужбовців.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.