• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через 3–10 років буде серйозний ризик війни з Росією – заступник голови Міноборони Польщі

    Опубликовано: 2022-09-07 14:45:10

    У найближчі три-десять років може з'явитися "серйозний ризик" російського вторгнення до Польщі, і офіційній Варшаві слід використати цей час, щоб максимально посилити армію. Про це заявив заступник глави Міноборони країни Марцін Очєпа, пише PAP.

    "Є серйозний ризик війни з Росією, з яким ми зіткнемося у період від 3 до 10 років", – спрогнозував він і додав, що "все" залежить від того, чим закінчиться війна Росії проти України.

    Саме стільки часу, вважає заступник голови МО Польщі, потрібно буде Росії, щоб відновити її військовий потенціал після тотальної війни проти України.

    У проєкті оборонного бюджету Польщі на наступний рік заплановано рекордні витрати на армію – понад 97 млрд злотих (~750 млрд грн). Очєпа каже, що за новим позабюджетним механізмом, Фондом підтримки Збройних сил, планується освоїти 30-40 млрд злотих (210—310 млрд грн).

    "Ми маємо використати цей час для максимального переозброєння польської армії і, прошу мене пробачити, зовсім другорядне те, як бухгалтери розберуться з витратами", – сказав Очєпа.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.