• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада продовжує дискусії з союзниками щодо візових обмежень для росіян

    Опубликовано: 2022-09-07 09:30:46

    Канада продовжує дискусії з союзниками щодо візових обмежень для росіян. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив голова комітету закордонних справ Палати громад парламенту Канади Алі Ехсассі, передає УНН.

    Цитата

    «Я добре знаю, що були дискусії, які тривали в Європі. І я можу запевнити вас, що ми й надалі будемо зосереджені на них, і ці дискусії триватимуть між Канадою та нашими союзниками», – сказав Ехсассі в інтерв’ю на полях саміту Forum 2000 у Празі.

    На нещодавній нараді голів МЗС країн Євросоюзу в Празі підтримали зупинку дії спрощеного візового режиму для росіян – на тлі повномасштабної війни Росії проти України.

    При цьому низка країн ЄС, передусім сусіди країни-агресора, назвали такі заходи недостатніми, вказуючи на велику кількість шенгенських віз, що вже діють, виданих громадянам Росії раніше.

    На нараді в Празі було досягнуто домовленості про те, що країни, які межують із Росією, матимуть право встановлювати додаткові обмеження на в’їзд росіян, які мають шенгенські візи. Представники країн Балтії та Польщі раніше заявляли, що можуть суттєво обмежити або зовсім заборонити в’їзд громадян Росії. Поки що формально таке рішення не ухвалене.

    Нагадаємо

    Наявність європейської візи не гарантує росіянам в'їзд до Європейського Союзу. Про це сказав Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.