• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санду: Москва маніпулює, нейтралітет Молдови не означає, що вона не повинна оборонятися

    Опубликовано: 2022-09-01 16:30:08

    Молдова залишається нейтральною країною, але Конституція не забороняє їй мати обороноздатну армію. Про це заявила президент країни Мая Санду, повідомляє NewsMaker.md.

    Санду закликала виборців не піддаватися на політичні маніпуляції, якими займаються Москва та проросійські політики Тирасполя та Кишинева.

    "Давайте не вестимемося на маніпуляції з Придністров'я і від проросійських політиків у Кишиневі та Москві. Молдова продовжує залишатися нейтральною країною. Ми дорожимо своїм нейтралітетом. Але наша Конституція не забороняє нам мати армію. Це положення Конституції – мати оснащену армію, яка здатна захистити країну. Це наш обов'язок", – сказала Санду.

    Раніше низка політичних опонентів Санду заявила, що її намір посилити обороноздатність Молдови нібито суперечить "закріпленому Конституцією нейтральному статусу".

    Санду також наголосила, що "ризик ескалації знаходиться не в Кишиневі".

    "Не Кишинів атакував сусідню країну, а Москва. А коли таке відбувається в Україні, природно, ми запитуємо себе, а чи зможемо ми захиститись", – сказала вона.

    Сергій Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.