• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фізичні вправи корисні при психічних розладах

    Опубликовано: 2022-08-30 14:08:35

    Фізичні вправи продемонстрували свою ефективність в полегшенні симптомів ряду психічних і афективних розладів. Про це свідчать дослідження фахівців з Медичного центру при Вермонтському університеті, опубліковані в Global Advances in Health and Medicine.

    У дослідження тривалістю в 12 місяців були залучені 100 пацієнтів стаціонарного психіатричного відділення медичного центру при Вермонтському університеті. Спеціально для експерименту у відділенні був створений тренажерний зал, а зусиллями вчених – розроблені 60-хвилинні програми вправ. Випробовуваним належало відповідати на питання щодо свого настрою і самооцінки до і після тренувань.

    У середньому, 95% добровольців повідомили про поліпшення настрою після виконання структурованих вправ, при цьому частину з них (63%) відчували себе «щасливими» або «дуже щасливими».

    У зв’язку з цим вчені радять включати інтегративну терапію (в тому числі фізичні вправи) в процес лікування осіб, які страждають психічними розладами.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.