• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шольц закликав прийняти до ЄС Україну, Молдову та Грузію

    Опубликовано: 2022-08-30 09:30:01

    Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав прийняти до Європейського Союзу Україну, Молдову та Грузію. Про це він заявив, виступаючи з промовою у Карловому університеті у Празі, передає УНН із посиланням на DW.

    Цитата

    "Країни Західних Балкан, Україна, Республіка Молдова та в перспективі Грузія мають стати частиною ЄС. Це розширення на користь Європейського Союзу", – сказав Шольц.

    Деталі

    Канцлер зазначив, що Німеччина продовжить надавати Україні допомогу та підтримку у боротьбі проти російської агресії, і вже найближчими тижнями відправить сучасне озброєння, включаючи системи ППО, радари та безпілотники.

    Водночас Шольц заявив, що Німеччині варто взяти на себе особливу відповідальність за нарощування потенціалу України у сфері ППО та артилерії.

    У своїй промові вын також закликав до різкого посилення співпраці у сфері оборони, створення повністю дієздатної штаб-квартири ЄС та запропонував надати Німеччині одну з центральних ролей у справі забезпечення протиповітряної оборони у Північній та Східній Європі.

    Додамо

    25 серпня канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав навчання українських військових на полігоні Путлос у Шлезвіг-Гольштейні, а також пообіцяв і надалі надавати Україні військову підтримку.

    Під час привітання України з Днем Незалежності канцлер Німеччини заявив, що Берлін і надалі постачатиме зброю стільки, скільки потрібно Києву – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.