• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Латвії за підтримку агресії РФ розпочато 125 кримінальних та 290 адміністративних проваджень

    Опубликовано: 2022-08-25 16:00:03

    Державна поліція Латвії відкрила 125 кримінальних та 290 адміністративних проваджень проти громадян країни за дії на підтримку війни Росії проти України. Про це повідомляє Delfi.

    Видання повідомляє, що більшість порушень пов'язана з публічною демонстрацією символів, які прославляють військову агресію та тоталітарні режими. Поліція також регулярно фіксує випадки крадіжки чи псування українських прапорів.

    Так, за даними поліції, 5 серпня в Ризі молодик зірвав з фасаду будівлі прапор України та викинув його. 7 серпня у Єкабпілсі двоє чоловіків у стані алкогольного сп'яніння також зірвали з будівлі прапор України. На будівлі знову було вивішено український прапор, але знову було зірвано і вкрадено, як повідомляється, вже іншою людиною. Поліція стверджує, що затримала порушника, який визнав свою провину.

    Державна поліція наголошує, що проводить ретельну перевірку та розслідування з кожної такої нагоди, щоби встановити, чи є в таких вчинках ознаки злочину на тлі ненависті.

    23 червня у Латвії набув чинності закон про заборону об'єктів, що прославляють радянський та нацистський режими, та оголошено про початок їх демонтажу.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.