• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Моравецький розкритикував ЄС за ігнорування загрози Росії. Згадав Німеччину та Францію

    Опубликовано: 2022-08-17 15:30:25

    Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в Євросоюзі роками не хотіли чути попередження про російську загрозу, а багато європейських лідерів були "спокушені" російським диктатором Володимиром Путіним. Про це він повідомив в інтерв'ю Le Monde.

    За його словами, у Росії відродилися націоналізм і колоніалізм, а ті, хто не хотів помічати цього в Європі, повинні визнати це.

    "Війна в Україні також розкрила правду про Європу. Багато європейських лідерів було спокушено Володимиром Путіним. Зараз вони шоковані. Повернення російського імперіалізму не має нас дивувати. Європа опинилася у нинішньому становищі не тому, що була недостатньо інтегрована, а тому, що відмовилася прислухатися до голосу правди. Цей голос звучить із Польщі вже багато років", – заявив він.

    Моравецький зазначив, що рівноправність у Євросоюзі має декларативний характер, оскільки вирішальний голос мають Німеччина та Франція.

    "Політична практика показує, що німецькі та французькі голоси мають першорядне значення. Таким чином, ми маємо справу з формальною демократією та де-факто олігархією, в якій влада перебуває в руках найсильніших", – сказав польський прем'єр.

    Політик наголосив, що Путін використовує газ як шантаж проти всього континенту, а якби Північний потік-2 був би запущений, то залежність Європи від російських енергоресурсів стала б майже незворотною.

    Дмитрий Гриниченко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.