• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гутерріш та Ердоган приїдуть до Львова для зустрічі із Зеленським: що хочуть обговорити

    Опубликовано: 2022-08-17 10:45:24

    Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на запрошення президента Володимира Зеленського у четвер, 18 серпня, відвідає Львів, де відбудеться тристороння зустріч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

    Про це повідомив на брифінгу речник Гутерріша Стефан Дюжаррік. За його словами, після Львова генсек вирушить до Одеси 19 серпня, де відвідає порт, який є одним із трьох задіяних у рамках ініціативи щодо "зернового коридору" у Чорному морі.

    Потім Гутерріш вирушить до Стамбула для відвідання координаційного центру, створеного в рамках імплементації відповідних домовленостей з Туреччиною та Україною, а також з Туреччиною та Росією.

    За словами спікера генсека ООН, у рамках його візиту до України буде обговорено хід реалізації "зернової ініціативи", критичною частиною якої є Туреччина. Також в ООН очікують проведення двосторонньої зустрічі Гутерріша з Зеленським.

    При цьому, відповідаючи на запитання, Дюжаррік також зазначив, що "не має сумнівів", що в ході зустрічей будуть порушені питання щодо ситуації навколо Запорізької атомної електростанції, а також щодо відправлення "місії зі встановлення фактів" (щодо події в колонії у селищі Оленівка на окупованій території Донецької області, внаслідок якої загинули десятки українських військовополонених).

    Спікер генсека наголосив, що щодо ЗАЕС позиція ООН незмінна і полягає у готовності підтримати відправку на станцію місії Міжнародного агентства з атомної енергетики.

    Він також нагадав, що напередодні Гутерріш мав "дуже хорошу бесіду" з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, яка стосувалася всіх трьох перерахованих тем, але відмовився уточнювати, якій з них було приділено більше часу.

    Нагадаємо, що Гутерріш вже відвідував Україну після початку Росією повномасштабної війни: наприкінці квітня він побував у Ірпені, Бучі та Бородянці Київської області, які пережили місячну російську окупацію.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.