• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай вводить санкції проти Пелосі через візит на Тайвань

    Опубликовано: 2022-08-05 16:00:44

    Китай оголосив, що вводить санкції проти спікера Палати представників США Ненсі Пелосі та її найближчих родичів через її візит на Тайвань, пише УНН з посиланням на BBC.

    Деталі

    Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Пелосі "серйозно втрутилася у внутрішні справи Китаю, завдала серйозної шкоди суверенітету та територіальній цілісності Китаю, серйозно потоптала принцип одного Китаю та серйозно загрожувала миру та стабільності в Тайванській протоці", йдеться у заяві.

    Контекст

    Китай проводить другий день своїх одних з найбільших військових навчань навколо Тайваню. Міністерство оборони Тайваню повідомляє, що кілька китайських кораблів і літаків вже другий день перетинають середню лінію - це неформальна розділова лінія в Тайванській протоці між материковим Китаєм та Тайванем.

    Китайські військові навчання почалися після суперечливого візиту на острів головного демократа США Ненсі Пелосі.

    Виступаючи в Японії, Пелосі пообіцяла, що Китай "не ізолюватиме" Тайвань, перешкоджаючи поїздкам туди американських політиків.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.