• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Радник Дуди: США, схоже, сповнені рішучості досягти потрібних Україні військових рішень

    Опубликовано: 2022-08-05 12:15:19

    Адміністрація США, "схоже, сповнена рішучості домогтися військових рішень, вигідних для України", зокрема, можливо, й щодо далекобійного озброєння. Про це, посилаючись на слова глави Бюро нацбезпеки Польщі Павела Солоха після переговорів із представниками адміністрації президента США Джо Байдена у Вашингтоні, пише PAP.

    На його думку, війна Росії проти України вступає у ключову фазу, і тому "потрібні швидкі рішення щодо постачання зброї Києву".

    "Ми підійшли до моменту, коли наступні місяць чи два можуть виявитися вирішальними. І у зв'язку з цим необхідно ухвалювати швидкі рішення", – зазначив польський урядовець.

    "Сенатори заявили про свою повну готовність подальшої підтримки України та Польщі", – сказав Солох. Крім законодавців США, він зустрічався також із радником Байдена з нацбезпеки Джейком Салліваном.

    На запитання PAP, чи можуть США змінити свою позицію щодо ракет для ЗСУ з дальністю враження до 300 км, радник польського президента Анджея Дуди відповів: "Справді, такою була позиція президента Байдена (що постачання ATACMS нібито можуть підвищити ризик початку третьої світової війни. — Прим. ред.). Звісно, ми говорили про те, яка військова допомога, зокрема  далекобійна, може бути надана".

    "Я лише відзначу певну еволюцію політики США щодо цього з 24 лютого", – не дав Солох прямої відповіді на поставлене питання. Він додав, що у Вашингтоні, "схоже", серйозно налаштовані добиватися таких рішень, зокрема й військових, які були б вигідні Україні.

    Глава БНБ заявив, що в контексті майбутніх виборів у Конгрес США Польща домагається, щоб темі підтримки України, як і раніше, приділялося багато уваги з боку американських чиновників та політиків, попри інші проблеми, зокрема внутрішні.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.