• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США залишають поблизу Тайваню авіаносець та ударну групу кораблів – Білий дім

    Опубликовано: 2022-08-05 12:00:52

    Сполучені Штати Америки вирішили залишити на деякий час поблизу Тайваню свій авіаносець та ударну групу кораблів. Про це повідомив координатор із комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

    Кірбі зазначив, що вночі Китай запустив приблизно 11 балістичних ракет у бік Тайваню, що вразили північно-східну, східну та південно-східну частини острова.

    За словами Кірбі, США засуджують ці дії, вважають їх безвідповідальними й такими, що суперечать меті підтримки миру та стабільності в районі Тайванської протоки й у регіоні.

    "Ми також очікуємо, що такі дії продовжаться і що китайці продовжать реагувати найближчими днями", – заявив представник Білого дому.

    Він додав, що США готові до того, що вирішить зробити Пекін, а також не шукатимуть і не хочуть кризи.

    "Водночас нас не зупинять дії в морях і небі західної частини Тихого океану, ми підтримуватимемо Тайвань і захищатимемо вільний і відкритий Індо-Тихоокеанський регіон відповідно до міжнародного права, як ми робили це протягом десятиліть", – сказав Кірбі.

    Він додав, що з цією метою міністр оборони США Ллойд Остін розпорядився, щоб авіаносець USS Ronald Reagan і кораблі його ударної групи залишалися в Індо-Тихоокеанському регіоні у спільній зоні для спостереження за ситуацією.

    "У найближчі кілька тижнів ми зробимо стандартні повітряні й морські перевезення через Тайванську протоку, знову ж таки відповідно до нашого давнього підходу до захисту свободи морів і міжнародного права. І ми зробимо подальші кроки, щоб продемонструвати нашу відданість безпеці наших союзників у регіоні, зокрема Японії", – заявив представник Білого дому.

    Військовий корабель США Ronald Reagan, що знаходився в порту Сінгапуру, й інші кораблі ВМС були виведені в море, щоб забезпечити безпеку візиту до Тайваню спікера Конгресу США Ненсі Пелосі.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.