• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Папа Римський може піти у відставку через проблеми зі здоров'ям, але пообіцяв відвідати Україну

    Опубликовано: 2022-08-01 13:15:41

    Папа Римський Франциск заявив, що колись буде готовий піти у відставку, якщо серйозні проблеми зі здоров’ям завадять йому керувати Католицькою Церквою.

    Про це пише Sky News.

    Папа Франциск заявив, що його похилий вік і труднощі з ходьбою започаткували нову, повільнішу фазу його папства.

    "Я не думаю, що зможу продовжувати подорожувати в такому ж ритмі, як раніше", — сказав 85-річний понтифік, повертаючись до Риму після тижневої подорожі Канадою.

    Папа Римський останні кілька місяців користується інвалідним візком, тростиною чи ходунками через біль у коліні, викликаний переломом і запаленням зв’язок.

    "Я думаю, що в моєму віці і з цими обмеженнями мені потрібно трохи зберегти себе, щоб мати можливість служити Церкві, або вирішити відійти", — сказав Франциск.

    Раніше він заявляв, що може піти стопами Папи Бенедикта, який у 2013 році став першим Папою за 600 років, який пішов у відставку замість довічного правління.

    "Двері відкриті. Це один із нормальних варіантів. До сьогодні я цими дверима не користувався. Я не вважав за потрібне думати про таку можливість, але це не означає, що післязавтра я не буду не починай думати про це", - заявив Франциск.

    Але, незважаючи на стан здоров'я, як повідомляє Vatican News, Папа Римський має намір відвідати Україну.

    "Я вже сказав, що в Україну хочу поїхати. Побачимо, що буде, повернувшись додому. Нині хотів би також поїхати до Казахстану, це проста подорож, без надмірного руху, бо йдеться про конгрес релігій. Поки що це залишається в планах ", – сказав понтифік, відповідаючи на запитання про те, як стан здоров'я може вплинути на його подорож.

    При цьому Папа Римський Франциск висловив сумнів, що зможе підтримувати той самий ритм подорожей, що й раніше.

    Зазначимо, приготування подорожі до Києва Папи Римського Франциска розпочнеться після візиту в Канаду й не виключено, що він приїде в Україну вже в серпні.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.