• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден і лідер Китаю обговорили війну в Україні та побоювання щодо напрямку її розвитку

    Опубликовано: 2022-07-29 16:30:42

    Президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили війну, яку розв'язала Россі в Україні, а також побоювання щодо подальшого спрямування її розвитку. Про це повідомив представник Білого дому на брифінгу.

    Як зазначається, телефонна розмова Байдена та Сі тривала 2 години і 20 хвилин.

    За словами представника Білого дому, розмова була предметною, докладною і відвертою.

    Лідери США і Китаю обговорили три основні теми.

    По-перше, йшлося про можливі галузі співпраці двох країн – з особливим акцентом на зміну клімату й безпеку в галузі охорони здоров'я, а також на боротьбу з наркотиками.

    По-друге, два лідери обмінялися думками про війну Росії в Україні та її глобальні наслідки.

    "Ви знаєте, що два лідери дійсно обмінялися думками про те, як ідуть справи в цей момент щодо конфлікту, а також про їх, ви знаєте, побоювання з приводу того, куди можуть розвиватися події", – сказав чиновник.

    Частина звіту представника Білого дому про те, що говорили Байден і Сі про війну в Україні, була найкоротшою, а в офіційному релізі Білого дому про розмову лідерів США та Китаю цю тему не згадано.

    По-третє, Байден і Сі докладно обговорили Тайвань.

    "Щодо Тайваню була пряма і чесна розмова. Президент Байден підтвердив відданість Сполучених Штатів нашій політиці одного Китаю, керуючись законом про відносини з Тайванем, трьома спільними комюніке та шістьма запевненнями", – сказав чиновник Білого дому.

    Лідери зазначили, що США і Китай мають розбіжності, коли йдеться про Тайвань, але вони справляються з ними вже понад 40 років, і необхідно підтримувати відкриту лінію зв'язку з цього питання.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.