• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США продадуть Німеччині зброї на $8,4 млрд: винищувачі F-35, крилаті ракети, розумні бомби

    Опубликовано: 2022-07-29 16:00:47

    Державний департамент США схвалив продаж Німеччини зброї на суму до $8,4 млрд, зокрема винищувачі F-35 та боєприпаси, наголосивши на ролі союзника як важливої сили для політичної й економічної стабільності в Європі. Про це повідомляє Bloomberg.

    Як зазначається, Німеччина просила й отримала схвалення Держдепа США на купівлю винищувачів F-35, побудованих корпорацією Lockheed Martin, новітніх крилатих ракет повітряного базування збільшеної дальності та подвійних "розумних" бомб з лазерним GPS-наведенням – на суму $8,4 млрд.

    Повідомляється, що хоча в заяві Держдепу прямо не згадувалася війна в Україні, в ній йдеться: "Пропонований продаж підтримає зовнішню політику й національну безпеку Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки союзника по НАТО, який є важливою силою для підтримки політичної й економічної стабільності в Європі".

    У Держдепі зазначили, що ця зброя зміцнить здатність Німеччини протистояти поточним і майбутнім загрозам, надавши відповідну заміну парку літаків Tornado – на підтримку місії НАТО з обміну ядерною зброєю, що є центральним елементом стримування в Європі.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.