• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росіяни доклали зусиль для відставки італійського прем'єра Драгі, - ЗМІ

    Опубликовано: 2022-07-29 11:30:07

    Представник ультраправої італійської партії "Ліга" обговорював з посольством РФ можливість виходу з урядової коаліції і її розвал для відставки прем'єр-міністра Маріо Драгі.

    Про це пише італійське видання La Stampa.

    За даними видання, наприкінці травня, за два місяці до відставки уряду прем'єр-міністра Маріо Драгі, відбулася зустріч Антоніо Капуано, консультанта ексміністра внутрішніх справ Італії, лідера правопопулістської партії "Ліга" Маттео Сальвіні, з Олегом Костюковим , співробітником російського посольства в Італії.

    Посилаючись на дані спецслужб Італії, La Stampa стверджує, що головною темою обговорення Капуано і Костюкова став саме розвал урядової коаліції, в яку входила "Ліга".

    Це сталося саме тоді, коли "Ліга" і "Рух п'яти зірок" відкрито виступили проти надання Україні військової допомоги.

    За даними розвідки, з факту цих контактів випливає можлива зацікавленість лідера країни-агресора РФ Володимира Путіна в дестабілізації  італійського політикуму.

    Сальвіні прокоментував чутки про зустріч Костюкова з Капуано і підтвердив їх. Але назвав "фейковими новинами" припущення, що саме росія могла викликати розпад урядової коаліції в Італії.

    Нагадаємо, що ще 14 липня Драгі подав у відставку після того, як основна з партій коаліції, "Рух п'яти зірок", відмовилася підтримати уряд під час голосування про недовіру парламенту.

    Однак президент Італії Серджо Маттарелла тоді відхилив його заяву про відставку і попросив його виступити в парламенті, сподіваючись, що він знайде консенсус, щоб запобігти достроковим виборам під час міжнародної нестабільності та економічної кризи.

    20 липня Драгі отримав вотум довіри у верхній палаті парламенту - Сенаті, проте три основні партії коаліції - "Ліга", "Вперед, Італія" та "Рух п'яти зірок" відмовилися брати участь у голосуванні. У результаті Драгі знову подав у відставку, заявивши, що не бачить свого уряду без підтримки останньої політсили.

    Президент Італії Серджо Маттарелла 21 липня після заслуховування голів Палати депутатів та Сенату підписав указ про розпуск обох палат парламенту.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.