• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Естонія вимагає заборони видачі шенгенських віз жителям Росії на рівні ЄС

    Опубликовано: 2022-07-27 10:00:36

    Міністерство закордонних справ Естонії готує пропозиції Євросоюзу про припинення видачі шенгенських віз громадянам Росії. Міністр Урмас Рейнсалу вважає морально неправильним пускати їх в Лувр, в той час як в Україні вбивають дітей.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.EE.

    "Суть в тому, щоб подібно Естонії сказали, що Євросоюз не видає візи громадянам Росії на звичайних умовах", - сказав Рейнсалу, зазначивши, що є гуманітарні випадки, наприклад соратники Олексія Навального, для яких питання має розглядатися окремо.

    Він зазначив, що "дійсно курйозно, що російські громадяни зараз масово їдуть через західний кордон Росії - через Фінляндію, Латвію, Литву - щоб відвідати Лувр влітку, в той час як в Україні вбивають дітей. Це, безумовно, морально неправильно".

    На думку Рейнсалу, Естонія також повинна оцінити, чи варто відкликати вже видані візи на певних підставах. При цьому в березні, коли Естонія оголосила про тимчасове припинення видачі туристичних віз росіянам, МЗС запевнив, що громадяни Росії, у яких на руках вже є видані Естонією шенгенські візи, як і раніше зможуть в'їжджати в Естонську Республіку.

    За словами міністра, питання про візи для російських громадян вже обговорювалося в Євросоюзі в березні, але в той час в Росії існували викликані коронавірусом обмеження і поїздки не були такими масовими, як зараз.

    Міністерство закордонних справ хоче підготувати пропозиції для ЄС в найближчі тижні, додав глава зовнішньополітичного відомства Естонії.

    "Я вже озвучив цю проблему міністрам закордонних справ Фінляндії та Латвії, і ми, звичайно, будемо консультуватися з урядами нашого регіону, щоб знайти більш широку підтримку цій ініціативі. Нам потрібно, щоб всі країни були "за". Ми збираємося піти з цим питанням по новому колу, я сподіваюся на цю підтримку. Зараз ситуація відрізняється від тієї, що була навесні", - сказав він.

    Зазначимо, за даними опитування Pew Research, вторгнення в Україну призвело до різкого погіршення ставлення до Росії у всьому світі. Путін очолив антирейтинг політиків, яким довіряють найменше.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.