• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Латвія долучилася до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

    Опубликовано: 2022-07-26 16:30:55

    Латвія подала до секретаріату Міжнародного суду ООН заяву про вступ у справу України проти рф. Про це у Facebook повідомила суддя Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України Ганна Юдківська із посиланням на відповідний пресреліз, інформує УНН.

    Цитата

    "Латвія подала до секретаріату ICJ (Міжнародного суду ООН – ред.) заяву про вступ у справу щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти російської федерації)", –  повідомила Ганна Юдківська.

    Деталі

    Юдківська зазначила, що за статтею 63 статуту суду, коли йдеться про тлумачення конвенції, учасниками якої є інші держави, ніж ті, що беруть участь у справі, кожна з цих держав має право вступити у процес. У цьому разі тлумачення, надане рішенням суду, буде так само обов’язковим для них.

    Уряд Латвії заявив, що їхня держава, як учасниця Конвенції про геноцид, має прямий інтерес у тлумаченні, яке може бути включене до цієї угоди в рішенні суду під час розгляду. Також було зазначено, що Латвія хоче надавати свої пояснення щодо тлумачення Конвенції як по суті, так і щодо юрисдикції.

    Наразі урядам України та рф запропоновано надати письмові зауваження щодо заяви Латвії.

    Нагадаємо

    У травні президент Володимир Зеленський повідомляв, що у Міжнародному суді ООН 42 держави стали на бік України у справі проти рф та готові приєднатися до позову.

    Вікторія Данильченко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.