• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Молдові стурбовані небезпекою вторгнення Росії у разі окупації Одеси

    Опубликовано: 2022-07-26 14:15:49

    Прем'єрка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що її країна стурбована небезпекою вторгнення Росії, якщо окупантам вдасться захопити Одесу. Про це вона повідомила в ефірі каналу CNN.

    За її словами, ймовірність того, що Молдова може стати наступним об'єктом вторгнення Росії, "все ще є гіпотетичним сценарієм".

    Вона зазначила, що ризик може збільшитися, якщо бойові дії перемістяться далеко на південний захід України й у бік Одеси.

    "Це дуже складна позиція не тільки для Молдови, а й для будь-якої маленької країни, будь-якої країни, що спирається на заснований на правилах міжнародний порядок. Якщо країна може розпочати війну за анексію, не беручи до уваги, чи знаєте, міжнародне право, то в цьому сенсі ніхто не в безпеці, і я думаю, що багато країн стурбовані", – сказала Гаврилиця.

    Прем'єрка Молдови наголосила, що війна Росії проти України завдала шкоди молдавській економіці й нагадала про "неспокійну історію Молдови у складному регіоні", ймовірно, маючи на увазі ситуацію з Придністров'ям, де розташовано російський окупаційний контингент.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.