• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Беннетт не балотуватиметься на майбутніх виборах

    Опубликовано: 2022-06-30 17:30:24

    Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт, який очолював коаліційний уряд, що розпався лише через рік після вступу на посаду, оголосив у середу, що не балотуватиметься на майбутніх виборах. Про це УНН інформує з посиланням на The Times of Israel.

    Деталі

    Напередодні уряд оголосив про розпуск Кнесету. Вибори очікуються цієї осені.

    «Як прем'єр-міністр я прагнув піклуватися про всіх громадян незалежно від того, за кого вони голосували, — сказав він у короткому зверненні. — Цього року ми довели, що люди з різними думками можуть працювати разом».

    В офісі Беннетта заявили, що він продовжить виконувати обов'язки заступника прем'єр-міністра у тимчасовому уряді, який очолить Яїр Лапід, творець коаліції, який наразі є міністром закордонних справ. Вибори очікуються у жовтні чи листопаді.

    Контекст

    Беннетт релігійний єврей, який заробив мільйони у переважно світському секторі високих технологій. Поборник руху за поселення в передмісті Тель-Авіва, і колишній союзник Біньяміна Нетаньяху, який співпрацював з центристськими та лівими партіями, щоб покласти край його 12-річному правлінню.

    Колись він був лідером головної ради поселенців на окупованому Західному березі і залишався супротивником палестинської державності навіть після того, як став прем'єр-міністром на чолі коаліції, до якої входили ліві партії. Його уряд зробив кроки щодо поліпшення економічних умов на Західному березі і в Газі, але виключив можливість повернення до мирного процесу, що давно зайшов у глухий кут.

    Беннетт прагнув об'єднати країну після тривалого періоду політичного безвиходного становища, але врешті-решт його власна партія розпалася, оскільки її члени повстали проти коаліції.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.