• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Постпред України в ООН закликав світ покінчити з російським фашизмом зараз

    Опубликовано: 2022-06-22 15:30:09

    Постпред України в ООН Сергій Кислиця закликав світ "покінчити з російським фашизмом зараз", тому що у разі програшу України наступна війна Росії буде неминучою, і цивілізований світ "заплатить утричі більше, ніж сьогодні". Про це Кислиця сказав у своєму виступі на засіданні Ради безпеки ООН, повідомляє пресслужба представника України.

    Він заявив, що Росія сьогодні є "агресивною фашистською державою без обмежень її злочинної поведінки". Кислиця послався на відповідні висновки вчених, зокрема американського історика Тімоті Снайдера.

    Посол України зазначив, що розкрадання українських ресурсів з окупованих територій та спроби анексії цих територій свідчать про те, що імперське та неоколоніальне мислення є провідним принципом політики Кремля на міжнародній арені.

    Путін хоче більше територій, порівнюючи себе з російським царем 18 століття Петром, зазначив Кислиця. Він переконаний, що режим, який проголошує своїми основними цінностями імперські амбіції трьохсотрічної давності, не може зупинитися у своїх агресивних діях.

    "Диктатор публічно говорить про свою рішучість діяти і поводитися як правитель 18 століття. А ми читаємо йому проповіді з цитатами зі Статуту ООН? Серйозно?" – сказав Кислиця.

    Він також нагадав, що тиждень тому Путін заявив, що колишній Радянський Союз був історичною Росією.

    "Перехід Росії до агресивного фашистського режиму вже підтверджений її нездатністю утриматися від нападу на тих, кого вона вважає "слабкою здобиччю". Ми всі повинні зупинити це, що швидше, то краще. Україна перебуває зараз на передовій, має необхідну волю керівництва, рішучість та хоробрість армії та народу, а також безпрецедентну міжнародну солідарність.

    Якщо ми дозволимо Путіну чи його наступнику на кремлівському троні відростити свої відрубані пазурі, заюшені кров'ю українців, наступна війна неминуча, і цивілізований світ заплатить утричі більше, ніж сьогодні. Давайте покінчимо з російським фашизмом зараз!" – закликав посол України.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.