• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Приєднання до ЄС не гарантує Україні, Молдові та Грузії стабільності, - Макрон

    Опубликовано: 2022-06-16 13:00:12

    Приєднання до Європейського Союзу не може бути єдиною відповіддю на стабільність сусідніх країн, таких як Україна, Молдова та Грузія.

    Таку думку висловив президент Франції Еммануель Макрон на спільній прес-конференції з президентом Молдови Майєю Санду у Кишиневі, повідомляє CNN.

    "Передусім, тому що це процес, який справедливо вимагає, і тому що ми також маємо продовжувати спрощувати нашу Європу, щоб вона була більш ефективною", - сказав Макрон.

    За його словами, створення ширшої європейської політичної спільноти для співпраці з таких ключових питань, як оборона та безпека, є дуже важливим.

    Також наголошується, що лідери ЄС зберуться наприкінці червня у Брюсселі, щоб обговорити кандидатури України, Молдови та Грузії. Це буде останній саміт ЄС під головуванням Франції.

    "Моя роль - досягти консенсусу", - сказав президент Франції.

    Макрон наголосив, що Франція також виступила з ініціативою очолити Європейську платформу підтримки Молдови, яка, за його словами, обіцяє східноєвропейській країні допомогу у розмірі 650 мільйонів євро.

    Нагадаємо, згідно з соцопитуванням центру "Нова Європа", кандидатство України в ЄС підтримують 68% німців, 65% французів та 65% нідерландців, 32% жителів Німеччини та по 35% - Франції та Нідерландів виступають проти. Інші не визначилися зі своєю позицією.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.