• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна може затягнутися на місяці й навіть роки, Україну треба підтримувати до перемоги — Рінкевичс

    Опубликовано: 2022-06-13 15:30:33

    Заходу необхідно регулярно постачати Україну сучасною зброєю до повної перемоги над Росією, адже війна може затягтися на місяці й навіть роки. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс в інтерв'ю The Telegraph.

    За його словами, Захід повинен поставити себе на "військові рейки", щоб постачати Україні сучасну зброю "стільки, скільки потрібно" для перемоги над РФ. Він закликав країни Західної Європи виявити "стратегічну стійкість" та заявив, що війна в Україні може затягтися на місяці й навіть роки.

    Дипломат зазначив, що Європі та НАТО слід посилювати власну оборону та модернізувати армії, щоб утримати Росію від ескалації конфлікту, зокрема, продовжуючи постачати Україні зброю.

    "Я думаю, що ми приходимо до деякого розуміння того, що нашій військовій промисловості необхідно нарощувати виробництво. На жаль, подобається нам це чи ні, але через Росію ми знову опинилися в ситуації, коли військова оборона є пріоритетом для Європи та для НАТО", — сказав Рінкевичс.

    Він також заявив, що деякі країни почали постачати Україні сучасну зброю, але попередив, що зробити потрібно набагато більше.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.