• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина не хоче постачати Україні танки. Spiegel пояснив, чому

    Опубликовано: 2022-06-06 17:00:17

    Німецький уряд Олафа Шольца не розглядає можливість постачання бойових танків Україні, тому що боїться, що Україна може використати їх для наступу на Росію, стверджує Spiegel.

    Джерела видання, наближені до німецького уряду, стверджують: Берлін побоюється, що Україна "може стати самовпевненою", якщо отримає кілька великих перемог на фронті. У випадку військових успіхів Україна на ейфорії може зайти на територію Росії. Тоді "німецькі танки знову опиняться на російській території", що є неприпустимим для ФРН з історичних причин.

    Це занепокоєння підкреслює певну недовіру Німеччини до президента України Володимира Зеленського.

    Видання пише, що Німеччина не готується навіть до гіпотетичної можливості постачання танків. І якщо, наприклад, США врешті-решт вирішать передати танки Україні, німцям знадобляться місяці, перш ніж вони зможуть підготувати свою техніку для постачання до України.

    Танкове ембарго ніколи не обговорювалося на рівні НАТО, пише видання, але неофіційно між США, Великою Британією і Францією з цього питання є "повна згода".

    Німеччину критикують за зволікання з постачанням зброї Україні. Шольц цієї критики "не розуміє" і каже: "Ми надали зброю Україні й дамо ще".
    Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок попередила, що на постачання німецької системи ППО в Україну підуть місяці.
    Читайте також: Іспанія готова дати Україні 40 танків Leopard

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.