• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Москва намагалася тиснути на Пекін, вимагаючи допомоги. Китай не пішов проти санкцій Заходу – WP

    Опубликовано: 2022-06-03 16:00:14

    Москва щонайменше двічі чинила тиск на Пекін, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки, які б допомогли Кремлю компенсувати збитки від західних санкцій. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на китайських високопосадовців, які побажали зберегти анонімність.

    Як зазначається, російські офіційні особи висували все більш відчайдушні прохання про посилення підтримки під час обговорень з Пекіном останніми тижнями, закликаючи Китай виправдати свою заяву про "безмежне" партнерство, зроблену за кілька тижнів до початку війни в Україні.

    Проте, за словами китайських та американських офіційних осіб, керівництво Китаю хоче розширити допомогу Росії, не порушуючи західних санкцій, та встановило обмеження на те, що воно робитиме.

    Москва щонайменше двічі чинила тиск на Пекін, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки. Китайські чиновники охарактеризували ці випадки як "напружені".

    Вони відмовилися розкрити деталі запитів Росії, але один чиновник сказав, що йшлося про збереження "торговельних зобов'язань", що були до вторгнення 24 лютого в Україну, а також фінансову та технологічну підтримку, яка нині перебуває під санкціями США та інших країн.

    "Ми розуміємо скрутне становище Москви. Але ми не можемо ігнорувати нашу власну ситуацію в цьому діалозі. Китай завжди діятиме на користь китайського народу", – заявив китайський чиновник.

    Лідер Китаю Сі Цзіньпін доручив своїм найближчим радникам винайти способи допомогти Росії фінансово, але без порушення санкцій.

    "Це було важко, – сказав високопосадовець із США. – І цього недостатньо з російського погляду".

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.