• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку війни тимчасовий захист у Чехії отримало майже 360 тисяч українців

    Опубликовано: 2022-05-30 14:15:09

    Через війну Росії з Україною в Чехії тимчасовий захист отримали 357 566 людей.

    Про це із посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ Чехії повідомляє Czech Radio.

    З початку повномасштабної агресії у поліції у справах іноземців зареєструвалося 264 846 людей. При цьому діти віком до 15 років, близько третини яких є біженцями з України, не зобов'язані реєструватися. Близько 75-80% спочатку зареєстрованих біженців залишаються у Чехії.

    Найбільше біженців перебувають у Празі, де відчувається гостра нестача місць для них. Найближчими днями на території Чеської пошти в районі Малешиці має бути побудоване друге наметове містечко спеціально для біженців, які не мають права на тимчасовий захист у Чеській Республіці. При цьому Чехія є єдиною країною із Центральної та Східної Європи, яка звернулася за допомогою до Агентства ЄС з притулку (EUAA) через масовий наплив біженців з України.

    Нагадаємо, раніше стало відомо, що з початку війни до Іспанії прибули понад 100 тисяч українців. Переважній більшості із майже 109 тисяч українських біженців в Іспанії надано статус тимчасового захисту.

    Згідно з останніми даними міністерства внутрішніх справ Іспанії, серед тих, хто отримав статус тимчасового захисту, 67% становлять жінки і 33% чоловіки. Статус тимчасового захисту надає людям доступ до ринку праці та соціального забезпечення.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.