• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Моравецький про мирний план Італії: Путін не зупиниться, як Гітлер не зупинився

    Опубликовано: 2022-05-23 16:00:45

    Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скептично налаштований щодо мирного плану для України, запропонованого Італією. Про це він сказав у інтерв'ю La Repubblica.

    "Будь ласка, назвіть мені хоча б один успіх, до якого призвели переговори з Володимиром Путіним. Багато політиків намагалися і завжди все закінчувалося однаково — приниженням", – сказав польський прем'єр.

    Моравецький вважає, що західні політики марно сподіваються на те, що Путін врешті-решт зупиниться.

    "У мене є одна порада: не майте ілюзій. Путін не зупиниться, як Гітлер не зупинився на Австрії, Чехословаччині та Польщі. Цього разу ми можемо бути мудрішими, перш ніж Росія підпалить Європу", – сказав глава уряду Польщі.

    Він вважає, що якби не героїчний опір України, Кремль уже б думав про вторгнення до Польщі, Естонії, Литви чи Фінляндії.

    19 травня стало відомо, що італійський уряд розробив "план миру за чотири етапи" і передав його на розгляд ООН і країн Великої сімки. Вони передбачають:
    → припинення вогню та демілітаризацію лінії фронту;
    → надання Україні перспективи швидкого вступу до ЄС і закріплення нейтрального статусу (поза НАТО), але з певними гарантіями безпеки;
    → угоду України та РФ для "вирішення розбіжностей" за міжнародно визнаними кордонами (насамперед це про захоплені РФ Крим і Донбас);
    → багатосторонній пакт про мир і безпеку в Європі, що передбачає забезпечення контролю за озброєннями, припинення конфліктів, що зароджуються, і "заходи щодо зміцнення взаємної довіри".

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.