• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перерахунок виплат: коли і на скільки підвищать мінімальні пенсії

    Опубликовано: 2022-05-23 10:00:19

    За розрахунками Мінсоцполітики, у кінці календарного року середня пенсія буде на 15% більша, ніж фактичний прожитковий мінімум, а саме становитиме 4,5 тисячі гривень. Розповідаємо, коли й кому варто очікувати збільшення виплат.

    Коли підвищуватимуть пенсії
    У липні мінімальна пенсія українців зросте до 2 тисяч 27 гривень, а максимальна — до 20 тисяч 270 гривень. Також зросте розмір пенсійних надбавок, прив’язаних до прожиткового мінімуму.

    Наступне підвищення пенсій очікується у жовтні: мінімальна пенсія для українців віком від 70 років за умови наявності повного стажу (35 років — для чоловіків, 30 років — для жінок) складе 3 тисячі гривень.

    Мінімальну пенсію за віком для пенсіонерів від 65 років за наявності у них достатнього стажу (30 років — для жінок та 35 років — для чоловіків) становитиме 2 тисячі 680 грн.

    У другому місяці осені для пенсіонерів віком від 70 до 75 років буде встановлено доплату до пенсії у розмірі 300 грн. Вона буде щомісячною. Її будуть отримувати 1,7 млн українців.

    Останній у 2022 році етап підвищення очікується у грудні — мінімальна пенсія зросте до 2 тисяч 93 гривень, максимальна — до 20 тисяч 930 гривень. Розмір пенсійних надбавок також збільшиться через підвищення прожиткового мінімуму.

    Для непрацюючих пенсіонерів у віці 60−70 років за наявності достатнього стажу (30 років — для жінок та 35 років — для чоловіків) буде встановлено мінімальну пенсію у розмірі 2,5 тисячі грн.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.