• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенат США провів процедурне голосування за новий пакет допомоги для України на $40 млрд: що вирішили

    Опубликовано: 2022-05-17 11:15:59

    Сенат США 16 травня переважною більшістю проголосував за остаточний розгляд проекту про виділення Україні допомоги у 40 мільярдів доларів. Основне голосування може відбутися вже 18 травня. Про це повідомляє Bloomberg.

    16 травня пройшло так зване процедурне голосування, на ньому 81 сенатор підтримав ухвалення закону без обговорень, 11 – проти.

    У виданні вважають, що на основному голосуванні Сенат також підтримає новий пакет допомоги для України, наголосивши таким чином на "широкій підтримці країни у війні проти Росії".

    Раніше президент США Джо Байден запропонував Україні пакет допомоги у розмірі 33 мільярди доларів, у тому числі понад 20 мільярдів доларів у вигляді військової допомоги. Незабаром сума допомоги виросла з 33 до 39,8 мільярда доларів.

    Вже 11 травня   Конгрес затвердив додаткову допомогу Україні. Також у США заявили, що проголосують за новий пакет.

    При цьому новий пакет допомоги могли схвалити раніше, але сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував голосування. Він наполягав на тому, щоб до законопроекту було додано формулювання, які б дали спеціальному інспектору нагляд за грошима та зброєю, які США відправляють в Україну.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.